Chvíli sem tu teď nebyl tak abych napsal ke všemu co tu padlo:
Aplikace - myslel sem to tak, že si udělám vlastní web rozhraní pro ovládání. To může běžet třeba na NAS serveru a v desktop verzi bude vidět například půdorys domu a jednotlivá světla, kliknutím na světlo se změní stav. Potom by byla mobilní verze kde by vzhledem k menšímu displeji byl nejdřív třeba výběr místností a potom teprve seznam světel s ikonkou vypínače pro změnu stavu. Navíc používám vpn pro připojení z venku do domácí sítě, takže takto bych získal možnost ovládat světla odkudkoliv. Toto je pro mě ta jednoduchá část

ESP8266 - to sem si představoval pro komunikaci s web rozhraním. Dejme tomu, že esp8266 bude mít po připojení k síti ip 1.2.3.4, já pak ze svojí aplikace pošlu request na 1.2.3.4/svetlo1 a esp si z configu přečte nastavení pro svetlo1 a aktivuje RF vysílač (za předpokladu, že pro jeden RF vysílač půjde nastavit více přijímačů na vypínačích) = http requestem nahradím ovladač co je standardně u vypínačů. Teď ale nevím, jestli k tomu bude stačit jen samotná ESP8266, nebo třeba WeMos D1 mini a nebo vzít rovnou některé Arduino a wifi shield
Kabeláž - vyhrabal sem si revizní zprávu a ke světlům mám CYKY 3Cx1,5mm
Co se týká velikosti tak pokud se to nevleze pod vypínač tak bych si dokázal představit vedle každýho vypínače zasekat ještě jednu "krabičku".