duinozone.cz - Arduino a Raspberry fórum

Autor Téma: Grafický displej LCD na Arduinu  (Přečteno 15408 krát)

Offline Martin Pihrt

  • Bastlíř začátečník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Nic není nemožné...
    • www.pihrt.com

Offline Radek Buš

  • Bastlíř začátečník
  • *
  • Příspěvků: 47
  • Nic není nemožné :-)
    • Roboti.4fan.cz
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #1 kdy: Červen 21, 2013, 09:58:14 dopoledne »
Preferuji spíše display z nokie 5110 eventuálně 3310 ;-)
Viz můj tutoriál: http://www.youtube.com/watch?v=7ESbvViNDPA&feature=c4-overview&list=UUzqNj5NKocAUAnk22pvpopg
nebo například zde: http://www.roboti.4fan.cz/?page_id=674

:-)
S pozdarem
Kutil Radek Buš

sheep

  • Host
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #2 kdy: Červenec 12, 2013, 20:04:41 odpoledne »
Chlapi chtěl bych poradit ohledně display pro arduino koupil jsem už dva a ani jeden nevrkne.Nechápu co dělám špatně.Připojim +,- ,přes potenciometr adjust na 3 pinu a nedokážu ani hybat kontrastem.Proste ani jeden nefunguje. http://www.gme.cz/alfanumericke-maticove-lcd-displeje-s-radicem-monochromaticke/mc0802a-syl-h-p513-122/ a http://www.gme.cz/alfanumericke-maticove-lcd-displeje-s-radicem-monochromaticke/mc1602e-sbl-h-p513-128/ jde me o to jestli je pouzitelny jakykoli display.

Offline Radek Buš

  • Bastlíř začátečník
  • *
  • Příspěvků: 47
  • Nic není nemožné :-)
    • Roboti.4fan.cz
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #3 kdy: Červenec 16, 2013, 15:08:57 odpoledne »
Odpovím ti na to tak, že u GME už nikdy nenakupuj :D
ale k problému tvému :)
ti asi příliš neporadím.. maximálně jestli nezapojuješ na špatné piny nebo jestli se to nedostalo do styku se statickou elektřinou.. ta na takovýchto věcech umí divy...
Zkoukni datasheet a určitě to rozhejbeš ;)
S pozdarem
Kutil Radek Buš

Offline Radek Buš

  • Bastlíř začátečník
  • *
  • Příspěvků: 47
  • Nic není nemožné :-)
    • Roboti.4fan.cz
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #4 kdy: Červenec 16, 2013, 15:10:09 odpoledne »
jinak pochopitelně musíš mít k arduinu kompaktibilní knihovnu jejířž součástí je jistě jak piny propojit ;) a nějaké základní demo Většinou se v rámci dema vypisuje "Hello WORLD!" :-)
S pozdarem
Kutil Radek Buš

Offline Snork86

  • Bastlíř amatér
  • **
  • Příspěvků: 56
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 30, 2013, 01:34:27 dopoledne »
Nebylo by nějaké hezké a jednoduché připojení displeje z 5110 přes I2C? Nelíbí se mi, když mi jen LCD obsadí tolik výstupů.

Offline Martin Pihrt

  • Bastlíř začátečník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Nic není nemožné...
    • www.pihrt.com
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #6 kdy: Leden 01, 2014, 14:30:29 odpoledne »
co dodat více:
http://learn.adafruit.com/nokia-5110-3310-monochrome-lcd

říká se tomu google :-)

Offline Snork86

  • Bastlíř amatér
  • **
  • Příspěvků: 56
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #7 kdy: Leden 01, 2014, 19:29:32 odpoledne »
Tohle jsem našel taky, google umím použít. Proto jsem se ptal na připojení přes I2C, ne přes PĚT drátů.
Ještě tedy jednou, potřebuju připojit 5110 a mít možnost připojit další věci. Děkuji za odpovědi, které někam povedou a nebudou ze mě dělat blbce.

Offline Martin Pihrt

  • Bastlíř začátečník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Nic není nemožné...
    • www.pihrt.com
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #8 kdy: Leden 01, 2014, 22:14:52 odpoledne »
Omlouvám se "blbec jsem já" nějak jsem to přečetl rychle... Tady je vysvětlení proč to nedoporučují:
http://forums.adafruit.com/viewtopic.php?f=22&t=39323

Offline Snork86

  • Bastlíř amatér
  • **
  • Příspěvků: 56
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #9 kdy: Leden 27, 2014, 21:35:25 odpoledne »
Mám problém s lcd displejem, je to klasický 1602 s převodníkem na i2c. Je to http://dx.com/p/lcd1602-adapter-board-w-iic-i2c-interface-black-works-with-official-arduino-boards-216865#.UubCf71NwnK
Problém je v tom, že at je v arduinu jakýkoli program, třeba i jinde fungující, na tomhle displeji se akorát vždy zobrazí horní řádek, kde svítí uplně všechny body, takže takových 16 obdélníčků. Nevíte, kde může být chyba?

Vypadá to takhle: https://www.dropbox.com/s/qs27ntr6uxrla6n/2014-01-27%2021.25.53.jpg
« Poslední změna: Leden 27, 2014, 21:55:53 odpoledne od Snork86 »

Offline Snork86

  • Bastlíř amatér
  • **
  • Příspěvků: 56

Offline Snork86

  • Bastlíř amatér
  • **
  • Příspěvků: 56
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #11 kdy: Červenec 30, 2015, 22:24:02 odpoledne »
Potřeboval bych na displeji z Nokie 5110 zobrazovat větší font, než je běžné písmo, chci aby to bylo dobře čitelné i z větší vzdálenosti.
Máte nějaké nápady?

dreamer

  • Host
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #12 kdy: Červenec 31, 2015, 15:42:36 odpoledne »
Hledej: LCD5110_Basic tam jsou tři velikosti fontů.

Offline posjirka

  • Zkušený bastlíř
  • ****
  • Příspěvků: 433
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #13 kdy: Srpen 01, 2015, 08:07:08 dopoledne »
pokud se nemýlím, atk sice jsou ale první má celou abecedu a další jen číslice. Záleží na co to Snork86 chce.

Offline Snork86

  • Bastlíř amatér
  • **
  • Příspěvků: 56
Re:Grafický displej LCD na Arduinu
« Odpověď #14 kdy: Srpen 02, 2015, 11:18:12 dopoledne »
Potřeboval bych zobrazovat údaje o proudech a napětí a teplotách, ale to původní nastavení 5 řádků pro mě znamená moc malé písmo...

Ideální by bylo zobrazovat pár velkých a výrazných číselných údajů a k tomu nějaký popis menším textem.